Посвята у козачата

2023-10-14

"Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього" - прописна істина сучасного українця.

Нещодавно у Маломихайлівському ліцеї ім. І. Г. Скакуна відбулося свято - "Посвята у козачата" для учнів молодших класів . Це значна подія для молодших школярів, адже тепер вони долучилися до лав захисників нашої країни та сподіваємось, що в майбутньому стануть нашою гордістю.

Учні знайомилися з цікавими сторінками історії козацького війська, з видатними гетьманами України, вивчали заповіді козаків. Саме дійство пройшло у дусі козацьких забав.

Юні козачата змагалися у різних конкурсах, читали вірші, співали, танцювали руханку "Козацькому роду - нема переводу". Продемонстрували свої знання, силу, спритність і довели, що гідні носити звання "Козачата". Учні виголосили клятву, пообіцяли вивчати історію, традиції українського народу, розвивати себе розумово, духовно та фізично заради незалежності та процвітання України. Всі учасники отримали посвідчення козачат та солодкі призи.

Дітлахи запам'ятають цей день як особливий. Адже змогли відчути причетність до великої історії нашого народу, славного українського козацтва.

Кiлькiсть переглядiв: 7

Коментарi